5 over 12: Hoe Nederland toch sterker uit de crisis kan komen

Auteur Rob de Wijk

5 over 12Prof.dr.Rob de Wijk is een van Speakers Academy®’s belangrijkste sprekers op het gebied van veiligheid en buitenlandse betrekkingen.
Hij is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Regeringen zijn onmachtig en missen daadkracht om te regeren. Hoe kunnen we onze welvaart behouden in een wereld die zo snel verandert en soms stuurloos lijkt?
Er is sprake van complexe uitdagingen en Rob de Wijk reikt praktische oplossingen aan.
Hij geeft een aanzet met zijn boek en spreekt de hoop uit dat de politici een positieve maatschappelijke dynamiek weten te creëren.
De auteur schetst een prachtig overzicht in historisch, vergelijkend en toekomstig perspectief. Hij beschrijft hoe de westerse wereld in deze crisis is geraakt en geeft op visionaire wijze aan wat de toekomstige uitdagingen zijn en hoe daarop in te spelen.
Veiligheid en welvaart dienen door de politici voor onze kinderen te worden gewaarborgd. Dit blijkt lastig, immers onze democratie staat onder druk.
Er moeten antwoorden worden gevonden. Gebeurt dit niet dan ziet de toekomst er somber uit. Met maatschappelijke, economische en politieke chaos als gevolg. Om nog maar niet te spreken van sociale entropie.
Maar De Wijk is optimistisch. We kunnen uit de crisis komen, mits wij kiezen voor creatieve en inspirerende politici.

Ik beveel dit boek van harte aan. Zelf heb ik het gelezen in het Koninginneweekend en toen ik het uit had, wist ik dat ik weer helemaal bij was met de toestand in Nederland en in de wereld.
Een glashelder, overzichtelijk betoog.

Lezen!

Albert de Booij

Leden van de KennissenClub weten misschien inmiddels wel dat schrijver van dit stukje niet veel op heeft met de politiek en streeft naar een zakenkabinet. En als ik het dan voor het zeggen had dan werd Rob de Wijk in dit zakenkabinet Minister van Buitenlandse Betrekkingen.