DRUK, DRUK, DRUK

Soms komen in je leven vele zaken tegelijk en ondanks dat dit heel leuk is, mag je je sociale leven niet verwaarlozen. Is dit etiquette en/of beleefdheid, ja, ja ja. Ons grote probleem is dat wij allemaal onze prioriteit geven aan onze zakelijke opdrachten hoe groot en hoe belangrijk zij ook mogen zijn, is ons sociale time management vaak hier de dupe van.

Een voorbeeld geef ik u: Herman den Blijker en ik zijn met de opnames gestart voor een nieuw programma. Dit programma is gedeeltelijk reality en gedeeltelijk leveren wij onze, bijna 100 jarige ( wij samen) expertise. Waar ik elke keer mee geconfronteerd word, dat de mensen waar wij nu voor werken, klagen dat zij geen tijd meer hebben dan alleen voor het hotel. Ik krijg door deze serie een spiegel voorgehouden, ik was zelf ook zo!!!! Wat doe ik hiermee, wel het volgende. Ik vertel de opdrachtgever, de tv bobo’ s, dat ik gewoon soms niet kan en zij rekening moeten houden met mijn privéleven, zonder dat ik daar verdere details over geef. Elk weekend ben ik in Las Palmas, het restaurant van Herman, maar sinds het ongeluk met mijn been, heb ik ook daar geleerd om af en toe prioriteit te geven aan mijn privéleven, zoals de verjaardagen van de kinderen en kleinkinderen, trouwdagen of gewoon eens met zijn tweeën gaan eten of shoppen en een paar dagen weg. Is dit lastig, ja natuurlijk, want ik doe dit al bijna 45 jaar zo. Wij zijn met z’n allen bang voor veranderingen, dit zie ik dagelijks in de maatschappij.

De moraal van het verhaal:

”Druk druk druk, is absoluut een geldig excuus en de maatschappij jaagt ons maar voort”

Gewoon elke keer een paar uurtjes of een dag, weekend ervan af snoepen geeft een geweldige voldoening en het schuldgevoel is ook best lekker . Lieg er niet om ( al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem toch wel) strijd met open vizier en doe het gewoon. Goed gedrag wordt altijd beloond en u zult zien dat druk druk druk ook heel leuk kan zijn. De etiquette van dit verhaal is, wees altijd eerlijk.