Durf te Doen

Durf te Doen

Via social media naar de netwerksamenleving.

Petra de Boevere

In Durf te doen leert Petra de Boevere je niet alleen hoe je een goede moderne storyteller wordt, maar ook hoe je echt goed social zaken doet en hoe je zelf succesvoller kunt worden door de inzet van social media. Dit boek is een vervolg op Petra’s boek Meisje van de Slijterij maar is afzonderlijk te lezen.

Ik heb Petra leren kennen toen zij een aantal jaren geleden wilde verhuizen met haar bedrijfje (een wijnhandel) in Breskens naar de grotere toeristenstad Sluis bij de Belgisch-Nederlandse grens. Banken waren erg terughoudend in het verstrekken van een lening en uiteindelijk heeft Petra de financiering voor elkaar gekregen door het middel van crowd sourcing in te zetten. Natuurlijk deden wij ook mee en binnen een mum van tijd had zij haar financiering rond en kon zij verhuizen en verbouwen.

Als beloning kregen wij een jaar later een tegoedbon met een extra beloning en hebben wij een mooie voorraad wijnen kunnen aanleggen.
Naast ondernemer, slijter en meester vinoloog is Petra de Boevere ook moeder en levensgenieter. Ze schrijft columns voor diverse vakbladen, verschijnt regelmatig in de media en wordt steeds vaker uitgenodigd om anderen te vertellen hoe social media succesvol is in te zetten voor je bedrijf of organisatie.Het briljante van dit verhaal vind ik dat als ze niet zou zijn geslaagd niemand er haar op zou hebben aangesproken en het mooiste is dat iedereen die haar heeft geholpen met crowd sourcing uitendelijk klant is geworden en haar trouw is gebleven. Haar zaak voelt ook een beetje als ‘onze’ zaak.

Het boek is opgebouwd als een diner. Van aperitief tot pousse-café. En omdat alles uiteindelijk altijd en alleen draait om goede smaak en beleving, is er per hoofdstuk een recept toegevoegd. Wat we ook doen, online en offline, tussendoor zullen we altijd blijven eten en drinken, aldus Petra.

Veel leesplezier

Albert de Booij
CEO & Oprichter Speakers Academy®

‘Petra de Boevere is een rasondernemer. Een vernieuwer. Een pionier. Een doorzetter die overal kansen ziet’
Maxime Verhagen, voormalig vicepremier en minister.