“FLOATING FARM”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/06/2018
10:30 - 13:00

Locatie
“FLOATING FARM”

Afbeelding1logo

UITNODIGING LUNCH
“FLOATING FARM”
MERWE4HAVEN, ROTTERDAM

KENNISSESSIE OVER EEN
BLIK OP DE TOEKOMST

EEN EVENT OVER (WERELDWIJDE?) ONTWIKKELING EN INNOVATIE VANUIT DE ROTTERDAMSE HAVEN! 

De Floating Farm is een initiatief om een zeer innovatief drijvend melkveebedrijf te realiseren in de haven van Rotterdam. 

Aanvang: 11.30 uur – Einde: ca. 14.00 uur
Úw “next-generation” is welkom! 

Spreker: Peter van Wingerden, initiatiefnemer 

Gastheren:
Clublid Albert de Jong, A. de Jong Groep
Wim van Sluis, Kennissenclub

Waarom deze locatie?

De Merwe4haven is gekozen omdat deze haven niet langer geschikt is voor de huidige generatie containerschepen. De haven is in transitie. Hierin past een nieuwe functie. Dagelijks vers, gezond voedsel produceren voor de Rotterdammers.

Voor deze gelegenheid welkom aan boord van
“De Rotterdammer”

Vanaf 11.00 uur ligt het schip als locatie aan de kade

De Floating Farm is een initiatief om een zeer innovatief drijvend melkveebedrijf te realiseren in de haven van Rotterdam. Uitgangspunten van het project zijn dierenwelzijn, duurzaamheid, economisch rendabel, educatief, dichtbij de consument. De Floating Farm neemt de huidige voedselproductie onder de loep en realiseert een andere aanpak. Reden hiervoor is dat onze planeet onder hoge druk staat. Klimatologische veranderingen, snel groeiende wereldbevolking, urbanisatie en milieuvraagstukken vragen om transitie. De Floating Farm is een game changer in de agrosector. De Farm bestaat uit drie ‘gestapelde landschappen’. Ten eerste is er het uitermate stabiele drijflichaam; mede dankzij maritieme technologie ontwikkeld. Hierop is een procesvloer gestapeld waar de zuivelproductie plaatsvindt, water wordt gezuiverd, mest wordt verwerkt en voer voor de koeien onder LED licht wordt gekweekt. Daar bovenop is een koeientuin met een aantrekkelijk verblijfsklimaat voor de koeien. Het hele project en daarmee het voedselproductieproces is transparant en toegankelijk voor publiek. De uitdaging is om zoveel mogelijk circulair en zelfvoorzienend te zijn. Door het toepassen van de nieuwste technologie wordt het boerenbedrijf aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd.

Afbeelding2

Next-Generation? Welkom!

Voor deze gelegenheid willen wij graag uw bedrijfsopvolgers verwelkomen, oftewel de “Next-Generation”. Want, hoe bijzonder is dit initiatief voor onze toekomst! Dit project is spraakmakend. Juist
na deelname aan deze kennissessie vormt een ieder ongetwijfeld zijn/haar eigen mening over dit (wereldwijde?) project. Wij staan in de startblokken! 


Aanmeldingen/deelname (introducés):Geen clublid en deelnemen? In overleg is veel mogelijk. Wij zien eerst uw verzoek en alle contactgegevens tegemoet. Want, zonder akkoord voorafgaand aan dit event ontvangen wij geen introducé(s).

Aanmelden:
Mail of bel ons via events@kennissenclub.nl of bel: 010-4581144 (Edith)

Laat u ons per omgaande weten of wij u mogen verwelkomen?

Organisatie/Meer informatie/Vragen?:
Rosalinda Strik, 010-4581144 / 06-20317678

Volg de media en nieuwsberichten. Wij houden u geïnformeerd!

 

Adres/locatie:
Op de hoek Gustoweg en de Marconistraat. U ziet een witte tent!
Dat is de hoofdentree.

Navigatie: Gustoweg 10, Rotterdam
Welkom aan boord van “De Rotterdammer”
Vanaf 11.00 uur ligt het schip als locatie aan de kade
Aanvang: 11.30 uur / Einde: ca. 14.00 uur

Empowered by:
dvs logo
      logo onderaan