Uitnodiging – “Na-De-Bouwvak-Borrel”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/08/2017
16:00 - 20:00

Locatie
Walhalla Theater Rotterdam

GASTHEER: CLUBLID JOB DURA
(Voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer Groep NV)

SPREKER:THOMAS RAU
WELKOMSTWOORD & GESPREKSLEIDER: WIM VAN SLUIS
LOCATIE: THEATER WALHALLA, ROTTERDAM

“ONDERNEMEN & SAMENWERKEN IN EEN DUURZAME WERELD”
AANVANG: 17.00 UUR / EINDE: CA. 21.00 UUR

Het is alweer augustus. Zomerperiode 2017 is in volle gang, maar ook daar komt een einde aan. Op advies van ons gewaardeerde clublid Job Dura luiden we, juist direct na de bouwvakperiode en met Thomas Rau, het najaar in. De combinatie van de locatie, onze gastheer en onze spreker is uniek te noemen.

Welkom, mis het niet! De zon = besteld.


Onze gastheer: Job Dura
2duravermeer 31-8
Voortrekkersfunctie in de bouw- en aannemerswereld. Had duurzaamheid al scherp op het netvlies staan voordat het de actualiteit van nu kent in aannemersland. Job Dura maakt met zijn kijk op duurzaam bouwen echt het verschil. Job Dura behoort alweer tot de vijfde generatie. Het was in 1855 dat zijn betovergrootvader Job Dura in het dorp Katendrecht begon met een timmerwinkel. Zijn zonen ontwikkelden het bedrijf in de eerste decennia van de twintigste eeuw tot een zeer bekende woning- en utiliteitsbouwer. Dura Verneer draagt ook na de renovatie Theater Walhalla een warm hart toe. Waar veel ondernemers Katendrecht op een gegeven moment de rug toekeerden, bleef Dura geloven in de potentie van dit gebied en heeft het “De Kaap” letterlijk op de kaart gezet.


Onze spreker: Thomas Rau

Thomas-Rau-cp-Juliette-Polak---Fleur-Koning-(1)-crop
Ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur. Rau laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Hernieuwbare energie genoeg, het is een kwestie van de juiste houding. De in rap tempo toenemende schaarste aan grondstoffen is veel nijpender. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. Omdat verspilling van grondstoffen een mondiaal fenomeen is, wil hij verder gaan dan werken op gebouwniveau. Hij is zich gaan richten op het sluiten van grondstoffenkringlopen. In 2011 richtte hij daarvoor Turntoo op, waarmee hij werkt aan nieuwe business modellen voor de circulaire economie. Met een 4e plaats in de jaarlijkse Duurzame 100 van dagblad Trouw, uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2013, uit handen van vakblad. De Architect de ARC13 Oeuvre Award ontvangen voor inzet in de afgelopen 20 jaar om duurzame architectuur in de volle breedte te promoten én te realiseren: staat deze internationale topspreker bij ons op het podium in Theater Walhalla!

Aanmelden: 
Corrina of Edith (kantoor Daamen & van Sluis)
events@kennissenclub.nl of bel 010-4581144

Organisatie: Rosalinda Strik 06-20317678 / 010-4581144 of mail events@kennissenclub.nl

Locatie: Theater Walhalla, Sumatraweg 9-11, 3072 ZP, Rotterdam

Parkeren:p eigen gelegenheid

Introducébeleid: Deze bijeenkomst/avond is een zakelijk netwerk event. Introducé(s) zijn welkom, echter uitsluitend uit uw zakelijk (!) netwerk. Alles in overleg met en na bevestiging van de organisatie.

Meer info?  Meer informatie over deze avond en onze overige activiteiten vindt u via www.kennissenclub.nl. Heeft u de laatste editie van ons Clubmagazine nog niet per post ontvangen? Bel of mail ons dan.