Save The Date “INTERNATIONAAL ZAKEN DOEN MET CHINA”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/09/2017
06:30 - 09:00

Locatie
KANTOOR DAAMEN & VAN SLUIS

UITNODIGING KENNISSENCLUB – SAVE THE DATE!
DINSDAG 12 SEPTEMBER A.S. KENNISMEETING
“INTERNATIONAAL ZAKEN DOEN MET CHINA”
GASTHEER: WIM VAN SLUIS
SPREKERS:

– MARTEN VAN DEN BOSSCHE “One Belt One Road”
– WANG, Vertegenwoordiger van Jashan
– TOON NOUWENS, Senior Executive First Dutch en
   voormalig directielid Pon Holdings
(
“China: een Goudmijn of een Landmijn?” )

LOCATIE: KANTOOR DAAMEN & VAN SLUIS
ADRES: Fascinatio Boulevard 722, 2909 VA, Capelle aan den IJssel
WELKOM: 07.30 UUR (ontbijt)
AANVANG FORMELE GEDEELTE: 08.00 UUR / EINDE: 10.00 UUR

KC2

Motivatie:
De ontwikkelingen in de wereld staan niet stil. De concentratie van economische wereldspelers verschuift van het Westen naar het Oosten. China maar ook landen in Zuid Oost Azië ontwikkelen zich razend snel. Dat heeft grote voordelen voor de globalisering van de economie maar kent ook nadelen en onzekerheid.
De Verenigde Staten van Amerika met President Trump aan het hoofd door breekt met zijn America First de patronen van jarenlange vrijhandel “ten koste” van de huidige “rijke” Westerse landen. Energietransitie, duurzaamheid en de Parijs klimaatakkoorden staan in de USA onder druk. We worden overspoeld met berichten over investeringen van Chinese bedrijven in Europa, met name in Duitsland en Frankrijk. De Europese commissie overweegt een strategisch beleid om de uitverkoop van cruciale bedrijven in Europa tegen te gaan. De wereldhandel stokt de laatste twee jaar heel even maar is weer aan het opbloeien maar dan anders. Wat gebeurt er nu echt en wat zijn uw antwoorden op een wereldeconomie in beweging.

China:
Wij zijn al langere tijd actief in China en Zuid Oost Azië. Rotterdam heeft een de westerse economie maar is ook steeds meer partner van de zusterstad met Shanghai één van de booming regio’s in China. China is niet alleen meer de “fabriek” van de westerse economie maar ook steeds meer de business partner van de wereldeconomie. China wil en kan zijn partij mee blazen op het economische wereld toneel en zoek steeds meer de verbinding met de kennisintensieve bedrijven in Europa.
Onlangs zijn wij met een delegatie onder leiding van de Gemeente Capelle aan den IJssel in Jiashan geweest. Jiashan ligt op circa 80 kilometer van Shanghai, logistiek gunstig gelegen ten opzichte van de haven van Shanghai en goed verbonden door middel van trein en snelweg met Shanghai. In Jiashan wordt het Sino-Dutch (Jiashan) Industrial Cooperation park aangelegd met uitstekende mogelijkheden om te (co-) investeren in nieuwe bedrijvigheid.
Jiashan zoekt naar de verbinding met de Rotterdamse regio voor investeringen en samenwerking en zal donderdag 28 september 2017 met een delegatie naar Nederland komen. De delegatie zal bestaan uit de lokale Jiashan overheid, de directie van het bedrijven park, maar ook uit 15 grote ondernemingen die zaken willen doen met het bedrijfsleven in Nederland.

Kennismeeting:
Kortom, DE delegatie komt naar Nederland! Wij plannen onze sprekers kort tevoren in en hopen op uw begrip. Wij zorgen voor een aantal gastsprekers die zeer ervaren zijn op het gebied van zaken doen met en het investeren in China. Rotterdam Partners is een van onze samenwerkingspartners. Uiteraard wordt u vooraf goed geïnformeerd. Het belangrijkste voor nu is dat wij u vragen uw aanmelding kenbaar te maken/uw agenda vrij te maken om aan deze kennismeeting deel te nemen. Wij kunnen u garanderen dat wij u op informele wijze inzicht bieden in de laatste trends die zich voor doen in het zaken doen met en het investeren in China.

Aanmelden: Corrina of Edith (kantoor Daamen & van Sluis) / events@kennissenclub.nl
of bel: 010-4581144
Organisatie: Rosalinda Strik 06-20317678 / 010-4581144 / events@kennissenclub.nl
Locatie: Daamen & van Sluis, Fascinatio Boulevard 722, 2909 VA, Capelle a/d IJssel
Parkeren: Op eigen terrein van het kantoor of de (direct) naastgelegen carpool parkeerplaats.
Introducébeleid: Deze ochtendsessie is een zakelijk netwerk event. Introducé(s) zijn welkom, echter uitsluitend uit uw zakelijk (!) netwerk. Alles in overleg met en na bevestiging van de organisatie.