Familie

Kun je niet kiezen. Moet je mee wandelen maar niet handelen. Vooral niet over religie en politiek praten met je familie. Wass sich liebt, neckt sich. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zomaar een paar spreekwoorden die je zeer voorzichtig zouden moeten maken met familie.

Schoonfamilie is zo mogelijk nog gevoeliger. Je krijgt ze zomaar bij de liefde van je leven maar hebt ze niet uitgezocht. Sterker nog vaak zit je niet te wachten op al die bemoeizucht, goed bedoelde adviezen of stilzwijgend duidelijk gemaakte “hier doen wij dat anders” aanwijzingen. Waarom zou je dan in hemelsnaam in een familiebedrijf willen werken? Kom je ooit uit onder de schaduw van de oprichter en waarom zou je als oprichter je eigen of aangetrouwde kinderen het harde ondernemersleven aan willen doen?


Het geploeter en gesappel, al die lange werktijden, zorgen om de volgende investering en het onvermijdelijke gesprek met de bankier die toch klinisch naar de cijfers moet kijken. Er is immers een economische crisis geweest en de regeltjes zijn nog verder aangetrokken want de risico’s zijn door de slechtere markt toch weer toegenomen niet waar? Waarde ondernemer ik weet het; dat is niet uw schuld, maar ja rules are rules.

Vanwaar toch die mooie optimistische verhalen van al die ondernemers in het familiebedrijf?
Zou het soms een onbedwingbare zucht zijn naar het zelf invullen van je ideeën die je überhaupt tot het ondernemerschap drijft? Als je ideeën en met name ook de uitvoering daarvan redelijk succesvol is, ontstaat er zomaar een  onderneming. Vaak toch meer zonder, dan met een echte planning.

De echte ondernemers hebben een droom, zetten die droom om in ideeën en durven ook iets te gaan doen met die ideeën. De eerste keer is dat het moeilijkste maar ook hier geldt oefening baart kunst. Een echte ondernemer vindt zichzelf en zijn of haar onderneming ook meerdere keren uit. Nou, u weet wel hoe het gaat.

Maar dan groeit de onderneming en wordt het een echte organisatie met personeelsleden en leveranciers en klanten en bankiers en de fiscus, noem maar op. U bent steeds meer bezig met het managen van uw geluk dat onderneming heet en vaak steunt uw partner u op één of andere wijze daarin. Het gewone leven gaat echter ook door en u reserveert een beetje tijd en aandacht voor uw huiselijke geluk. Natuurlijk niet met het oogmerk om toekomstige ondernemers te verwekken maar gewoon om kinderen op te laten groeien met de liefde van uw leven.

Als u maar lang genoeg leeft merkt u vanzelf dat de onderneming thuis steeds meer aandacht krijgt al was het maar dat het ” familiekapitaal” of het pensioen in die onderneming is belegd. Uw omgeving gaat praten over uw opvolging op het moment dat u juist bezig bent met het nog sterker maken van uw onderneming en er dus helemaal niet aan moet denken dat een of andere snotneus uw levenswerk gaat besturen.

Maar ja, stiekem voel je natuurlijk toch dat de jeugd de toekomst heeft, dat uw bedrijf moet blijven innoveren en de huidige markt toch steeds weer nieuw ondernemerschap vraagt. Natuurlijk heeft u het perfect voor elkaar met een topmanagement team om u heen maar gaat u daar uw kapitaal aan toevertrouwen? Dan toch maar verkopen en met een grote zak geld op een tropisch strand gaan zitten, maar is dat lang vol te houden? Het ondernemersspelletje is toch veel te leuk? En geld is slechts een middel in het familiebedrijf en geen doel.

Als je nu een of meer van je eigen of aangetrouwde kinderen, die ook nog zeer geschikt lijken, kan opleiden en coachen dan kun je talent en ervaring koppelen en verder bouwen en laten bouwen aan waar u of de vorige generatie gebleven is. Als dat nou financieel netjes geregeld kan worden dan is toch de droom van elke ouder dat je kinderen het evengoed of nog beter kunnen krijgen dan je zelf.
Het zou zo maar een scenario kunnen zijn maar alle familiebedrijven hebben hun eigen geschiedenis oorsprong en vervolg. Slechts weinige familiebedrijven blijven honderden jaren in dezelfde familie maar juist die voorbeelden zijn zo’ n mooie inspiratiebron voor anderen.

Meestal zijn ondernemers gedreven, leuke mensen die altijd kansen zien en bezig zijn met hun passie en daar ook nog een beetje geld mee verdienen. Dat in het algemeen ook voor ondernemers in familiebedrijven maar die hebben wel een extra streepje voor door dat familieverleden. Noem het een extra  voorsprong, ook een extra verplichting en zeker ook een extra uitdaging om het weer beter te doen.

Veel succes, ook met je familie!

Wim van Sluis, ondernemer
Algemeen Directeur Kennissenclub