Gast Vrij

Wordt u al geholpen? Ik kom zo bij u. Heeft u gereserveerd? Ons systeem is overboekt en dus kunnen we u niet plaatsen! We hebben uw brief echt niet ontvangen. Onze administratie kan uw nota niet vinden. We kunnen uw betaling niet traceren, u zult wel een verkeerd factuurnummer of dossiernummer hebben ingevuld. Zo maar wat van die uitspraken waar we ons groen en geel aan ergeren, maar die toch gebruikelijk zijn in de dienstverlening in Nederland. Overigens niet alleen in Nederland hoor, wel eens op een terras geweest in Parijs bijvoorbeeld?

Nee dan Bondskanselier Angela Merkel, die is pas gastvrij. Alle mensen uit Syrië die vluchten voor het oorlogsgeweld zijn welkom in Duitsland. Prachtig leiderschap met een menselijk gezicht. Klappende Duitsers op de stations die al die arme mensen gastvrij hebben onthaald. Dat is wel eens anders geweest, niet waar, bij onze oosterburen. Maar de “pret” duurde niet lang want niet alleen oorlogsslachtoffers kwamen naar Duitsland, heel West-Europa wordt overspoeld door zogenaamde vluchtelingen. Een van de grote zorgpunten van Bram Moszkowicz zoals verwoord in zijn interview met Marianne van den Anker tijdens onze laatste KC bijeenkomst. En mag ik daar aan toevoegen niet ten onrechte want deze ongelofelijke grote stroom van honderd duizenden, misschien wel miljoenen “vluchtelingen”, vormen een bedreiging voor de veiligheid, stabiliteit en welvaart van Noord-West Europa. We hebben geen idee wie we in huis halen, we hebben totaal geen zicht op de echte vluchtelingen, de gelukszoekers, de parasieten of de terroristen. We zijn naïef om te denken dat deze grote stroom “vluchtelingen” ooit weer terug zullen keren. Nee natuurlijk, de vaak (jonge) mannen vooruit sturen en dan via de zogenaamde gezinshereniging de hele bonte familie over laten komen. Allemaal een gratis huis, allemaal gratis onderwijs, allemaal gratis medische zorg en allemaal een gratis uitkering, dat is de doelstelling. De “vluchtelingenindustrie” vaart er wel bij en levert weer jaren van werk op van COA tot advocaten, van vluchtelingenwerk tot de sociale diensten. Natuurlijk is er een verschrikkelijke oorlog aan de gang in Syrië en delen van Irak. En natuurlijk moeten we meewerken aan de veiligheid van de oorlogsslachtoffers van die verschrikkelijke oorlogen. Maar vanuit dat perspectief is het natuurlijk ook erg veilig in de landen in de regio waar geen oorlog is. Waarom is het niet veilig in Hongarije of in Roemenië of in Macedonië of in Kroatië. Waarom die run op Duitsland, Nederland, Frankrijk of Engeland. Ja u begrijpt het al.

De geopolitieke situatie in het Midden-Oosten en delen van Noord-Afrika is natuurlijk een “wereldprobleem” en speelbal van vele belangen van vele landen en grootmachten. Deze strijd tussen Soennieten en Sjiieten om de macht woedt natuurlijk al jaren en staat nu op de stoep van onze voordeur. De oplossing moet toch in die regio gevonden worden, alleen wat de oplossing is gaan we in deze column niet vinden. Voor mij is belangrijk dat we in Nederland in ieder geval vrij zijn en daar hoort veiligheid ook bij. Natuurlijk zijn gasten van harte welkom evenals een beperkt aantal echte oorlogsvluchtelingen. Maar profiteurs niet! Gasten moeten zich ook als gasten gedragen.

Laten we maar weer terug gaan naar de gastvrijheid en dienstverlening van de Kennissenclub. We hebben weer hele mooie en leuke bijeenkomsten gehad. Van een feeërieke vaartocht tijdens Sail Amsterdam in augustus, een heel interessante lezing van clublid Bernard Fortuyn over de energievoorziening volgens Siemens in de toekomst tot een fantastisch interview met Bram Moszkowicz in het prachtige restaurant De World in het centrum van Rotterdam. Prima bijeenkomsten waarvan de foto’s en verhalen in dit nieuwe magazine staan. Natuurlijk komen er ook weer prachtige bijeenkomsten aan de komende maanden waar we u graag weer gastvrij willen onthalen. Juist om elkaar te ontmoeten en te netwerken, met elkaar kennis te delen en om gezellig een hapje en een drankje te nuttigen.

U heeft vast gemerkt dat Corrina van den Berg (Pien voor intimi) en Edith van Zanten het KC team zijn komen versterken. Rosalinda is haar werkzaamheden weer rustig aan het oppakken, dus we gaan vol vertrouwen de komende bijeenkomsten tegemoet.

We zien u graag en zijn graag bereid om u ten dienste te zijn om kennis te delen!

 

Wim van Sluis.

Directeur Kennisenclub.