Geld Goud en Zilver

Auteurs: Eric Mecking en Elmer Hogervorst

Geld, goud en zilverVerleden, heden en een handleiding voor de toekomst een boek van Eric Mecking en Elmer Hogervorst

Dit boek is onmisbaar voor wie meer wil weten over goud en zilver. Na het lezen van dit boek weet u wat u met een deel van uw geld moet doen.
Eric en Elmer hebben dit boek geschreven om in een dringende behoefte te voorzien. Niet alleen behandelen zij de geschiedenis van geld, goud en zilver, maar ook dragen zij argumenten aan waarom u op z’n minst een greintje goud dient te bezitten.

Welk edelmetaal moet ik kopen?
Wanneer moet ik kopen?
Bij wie moet ik kopen?
Waar moet ik het laten?
Wanneer moet ik weer verkopen?

Dit zijn de belangrijke vragen waarop dit boek antwoorden geeft.

Net zoals de euro, trekken goud en zilver vandaag de dag bijzonder veel aandacht. Iedereen praat erover en iedereen heeft een mening, maar weinigen weten precies wat geld is en wat de edelmetalen hiermee te maken hebben.

Het boek geeft u onmisbare inzichten in de financiële mechanismen en legt uit waarom u misschien goud of zilver moet aanschaffen ter bescherming van uw vermogen of als belegging.
Ook vindt u in dit boek informatieve websites over goud en zilver en websites voor in- en verkoop van edelmetalen alsmede de geschiedenis van goud en zilver in jaartallen.
Een tweetal quotes die vermeld staan in het boek wil ik u niet onthouden:

“Als u moet kiezen tussen enerzijds het vertrouwen in de natuurlijke stabiliteit van goud en anderzijds de eerlijkheid en intelligentie van regeringsleiders, dan moet ik u, met alle
respect voor deze heren, adviseren om, zolang het
kapitalistische systeem het volhoudt, voor goud te kiezen”
-George Bernard Shaw-

“Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, breekt morgen de revolutie uit”
-Henry Ford –

Eric Mecking is historicus en financieel-economisch analist en Elmer Hogervorst is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Elmer begeleidt vermogende particulieren.

Veel leesplezier!
Albert de Booij