Introductie Column Marlies Mulder

Natuurlijk was de laatste bijeenkomst op het prachtige landgoed van Cor van Zadelhoff een succes. Het begint bijna gemeengoed te worden: Het is altijd leuk, de locatie is altijd goed, het eten is prima en het gezelschap top. Chapeau voor Rosalinda, Wim en hun team.
En omdat Roos de zon had besteld, komt ie vanzelfsprekend opdraven, tegen alle weersverwachtingen in.

De Kennissenclub past helemaal in deze tijd. Besluiters die onderling willen netwerken en kennis willen delen. Als daar handel uit komt is dat leuk, zo niet zijn de bijeenkomsten leerzaam en inspirerend.

Als ondernemer in Rotterdam met een aantal vestigingen in Nederland, werk ik dagelijks met en voor ondernemers. Eigenlijk was dat wel te verwachten, want het geslacht waar ik uit stam, bestond uit voornamelijk ondernemers. Mijn overgrootouders van beide kanten en mijn ouders hadden mooie, solide bedrijven.

Het gen heeft mijn zus overslagen: Zij doet iets met fraudebestrijding bij het OM.Ook wij hebben dus een hele echte ambtenaar in de familie. Tja, soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Ondernemers zijn belangrijk. Ze verschaffen werkgelegenheid, betalen belasting, innoveren en voeren veel onbezoldigde taken voor de overheid uit.

Met die overheid hebben wij ondernemers een bijzondere relatie: we snappen dat er regels horen bij het spel en vinden dat ook niet erg. Maar bij teveel regels gaan we zoeken naar de mazen en de rek. En ondanks de belofte van de regeldruk-vermindering zijn er nog steeds teveel.
Zo langzamerhand wordt het gênant: Al jaren wordt ons beloofd dat de druk 25%  zal afnemen. Alle onafhankelijke onderzoeken wijzen uit dat het zogenaamde dode hout er al jaren uit is en dat voor iedere regel die sneuvelt er minimaal drie regels terug komen. Zo zouden wij eens moeten begroten….

Ook in de samenwerking met ondernemingen in een zogenaamde PPS, blijkt het niet altijd gemakkelijk voor een overheid om transparant te werken.

In allerlei projecten op terreinen waar binnen ik werk of waar de leden van de Kennissenclub zich begeven, leveren ondernemerschap en ondernemen bijzondere verhalen op. Soms zijn ze tranentrekkend triest, soms hilarisch of inspirerend.

Van Roos en Wim mag ik de leden van de club na deze introductie in ieder Kennissenclub-magazine een verhaal uit eigen praktijk voorschotelen. Soms gaat het over individuele ondernemers, soms over nieuwe concepten, maar het zal informatief zijn en aansluiten bij dat wat ons dagelijks bezig houdt.

Laat me vooral weten wat jullie ervan vinden!

Marlies MulderDe Zakenpartner
DGA De Zakenpartner bv
m.mulder@dezakenpartner.nl
T: 06-54774981
I: www.dezakenpartner.nl

p.s. ik pak geen afgeschermde nummers op