Jarig, 5 jaar voordenken

De Kennissenclub is 5 jaar geworden op 30 juni 2015, precies 5 jaar nadat Marlies van Wijhe tijdens een lunch in Old Dutch de openingsspeech verzorgde voor wat een heel mooi business netwerk is geworden. ‘‘Het meervoud van kennis is kennissen’’, de lijfspreuk van Ben Vree onze voorzitter van de Raad van Advies. Ook hij was aanwezig tijdens het etentje op 30 juni 2015 aan boord van de Mare samen met de overige leden van de Raad van Advies. Natuurlijk ook met de mede oprichters Ger Vos en Rosalinda Strik.

Namens het hele KC-team wil ik de clubgenoten hartelijk dank voor het opbouwen van de Kennissenclub in de afgelopen 5 jaren. De komende 5 jaar kijken we vooruit naar de verdere ontwikkeling van de business club met nog meer kennisdelen en natuurlijk hele leerzame en gezellige bijeenkomsten. De aankomende jaren zouden wij graag zien dat grotere bedrijven zich bij de Kennissenclub aansluiten, juist om de match te maken tussen de middelgrote (familie)bedrijven en de grotere (soms beursgenoteerde) bedrijven. Juist de kennis ofwel de innovatie ontwikkelt zich veelal bij de

kleinere en middelgrote bedrijven en die zijn zo ontzettend belangrijk voor de continuïteit van de grote bedrijven.

De doorkomst van de Tour de France op 5 juli 2015 (5 jaar na de Tour start in 2010 in Rotterdam) in Capelle aan den IJssel was een mooie aanleiding om samen met u het verjaardagfeestje te vieren. We deden dat in een unieke samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel en de lokale ondernemersverenigingen. Een mooie zondagmiddag ook voor uw familie in een prachtige ambiance en topsport voor de deur, geweldig om mee te maken.

Overigens over topsport gesproken, wat denkt u van de Volvo Ocean Race op 19 juni in Scheveningen. Allemaal zeilen met windkracht 5 tot 7 in fantastische zeilboten van Amazing Sailing van ons clublid Aart Bloemheuvel(IRS) en natuurlijk een paar avontuurlijke uurtjes op een rib op zee.

Hopelijk heeft u genoten van al deze topsport.

De eerst volgende KC activiteit is alweer nautisch, een rondvaart op 21 augustus 2015 door de Amsterdamse haven  tijdens Sail Amsterdam, een unieke gebeurtenis die ook eens in de 5 jaar plaatsvindt.

Zo ziet u dat die 5 jaar als een rode draad door dit verhaal loopt. Het programma is deze zomer redelijk “opportunity driven“ zoals dat heet.

Na de zomer gaan we weer serieus aan de slag met kennis delen., maar we gaan eerst eens lekker uitrusten en voordenken op vakantie. Voordenken over de topics van de komende maanden en jaren, voordenken over de diverse scenario’s in de wereldeconomie, voordenken over de Kennissenclub en de eigen onderneming, voordenken over de nieuwe belastingplannen, voordenken over een eventuele Grexit, voordenken over de maatschappelijke ontwikkelingen. Ik ben benieuwd waar u over voordenkt deze vakantie in alle rust met enige afstand. Een mooi moment van bezinning even weg van de dagelijkse beslommeringen en tijd voor gezin en familie.

Ik wens u een mooie zomer en zie u geïnspireerd weer terug op 21 augustus of 16 september, natuurlijk ben ik dan zeer benieuwd wat u heeft voorgedacht voor de komende 5 jaar!

Ondernemende groet,

Wim van Sluis.

Directeur Kennisenclub.