‘‘Laat achter en ga vooruit, uit Zuiver Noord’’

Echte bikkels, kerels die het avontuur opzoeken en het gevaar tarten. Keiharde topsport zo’n tocht over de Noordpool, op expeditie om te meten hoe het staat met de ijskwaliteit van de “eeuwige ijsvelden” in canada.

Wat een prachtige bijeenkomst op 28 januari 2015 bij Antonio Oken op de Keilestraat samen met André Kuipers en Marc Cornelissen. Philip de Roo was ook aanwezig op die gedenkwaardige avond. De Kennissenclub heeft samen met Speakers Academy en het Wereld Natuur Fonds gepoogd om onze clubleden meer inzicht te geven in wat er met onze planeet gebeurt. Samen met Van Der Loo Party Service en Ladage Events hebben we de koelloods van Opticool omgebouwd tot een winterpaleis waar onze gastsprekers konden schitteren. Kosten en moeite waren gespaard om u mee te nemen op reis door de ruimte en vanuit de ruimte door te reizen naar de Noordpool met beide benen op de grond. We werden met beide ervaringen ondersteund door prachtig beeldmateriaal op een bioscoop groot scherm.

En dan plotseling dat verschrikkelijke nieuws dat Marc Cornelissen en Philip de Roo zijn verdronken, letterlijk door het ijs gezakt waarnaar zij onderzoek deden. Te verschrikkelijk voor woorden. Het lichaam van Marc is inmiddels geborgen maar dat van Philip is wellicht voor altijd vermist. Wat een verschrikkelijke harde realiteit om deze jonge topsporters zo hun familie, hun vrienden en ook voor u als clubleden. Ook gedaan waar ze heilig in geloofden en zijn gestorven voor “het goede doel”. Dat maakt het er niet beter op maar niet voor niets zeiden de mannen dat het echt gevaarlijk is op vooruit , zei Marc Cornelissen in Zuiver Noord.

We gaan komende maanden topsport beleven. Keiharde topsport blijft ook niet zonder gevaren. Op 19 juni gaan we de Volvo Ocean Race in Scheveningen bekijken, op 5 juli de Tour de France en als u nog niet op vakantie bent, bent u van harte welkom van 18 tot 26 juli op het World Port Tournament voor de wereldtop honkbal. Daarnaast hebben we de Roparun al weer gehad, de prestatie- estafetteloop van Parijs naar Rotterdam van 523 kilometer. Bedankt voor alle steun aan het team 111, Daamen & van Sluis en de Kennissenclub.

Misschien hebben we elkaar wel gezien op de Coolsingel. Ga vooruit, zegt Marc Cornelissen, en dat gaan we na de zomervakantie zeker weer doen met vele mooie evenementen om inspiratie op de te doen en kennis te delen.

Ik wens u een fantastische zomervakantie met prachtige sport, maar wees wel voorzichtig!

Ondernemende groet,

Wim van Sluis,

Directeur Kennissenclub.