Money, Money, Money

De begin tune van een hit van Abba maar nu ook te krijgen in de Kennnissenclub  shop. Tenminste, als het plan van clubfunding door gaat.
Fuentz is de naam, afgeleid van het Spaanse fuente. Dat is bron en friends, bron van vriendschap dus. Mooi gekozen door Marlies Mulder die verderop in dit magazine dieper ingaat op op het nieuwe initiatief van clubfunding exclusief voor de leden van de Kennissenclub.
Mooie stimulans ook om innovatieve (en jonge) ondernemers net dat financiële zetje te geven om hun businessplan rond gerekend te krijgen. High risk, natuurlijk maar wellicht in de toekomst ook profijtelijk. Dat is waar het ondernemen nu net om gaat. Wij als middelgrote en grote ondernemingen kunnen mooi die innovatieve starters bijstaan met raad en daad!

Die positieve inzet op ondernemen is nu ook wel nodig. De Kennissenclub bestaat bijna 3 jaar en is ondanks de economische zware tijden gegroeid naar meer dan 200 leden, een mooi succes. De club gaat over kennisdelen en elkaar ontmoeten op het júiste niveau zodat het latere zakendoen op een natuurlijke manier vorm krijgt. Dat alles in een aangenaam kader en met een uitstekende verzorging. Wij besteden er veel tijd en energie aan om het iedereen naar de zin te maken. Met elkaar kunnen we natuurlijk nog veel meer. We kunnen een belangrijke denktank en motor zijn voor de (regionale) economie. Daarom vragen we ook steeds meer leden om hun kennis te delen met de club. Uw mening, ideeën en initiatieven tellen voor ons zwaar!
Eerst hebben we nu een nieuwe koning, een heel spektakelstuk en een trots moment als Nederlander. Voor heel even het centrum van de wereld. Morgen moeten we dat oranjegevoel weer omzetten in mooie ondernemingsplannen en weer terugkomen op het pad van geld verdienen. Geld verdienen voor de onderneming, waardoor de mensen aan het werk blijven en de belastingen weer betaald kunnen worden. Soms denk ik weleens dat onze lieve politici vergeten waar Abram de mosterd haalt. Het lijkt wel hoe meer regeltjes en hindermacht hoe beter. Natuurlijk niet verkeerd zo’n Sociaal Akkoord maar wordt er wel voldoende hervormd? Het leidt toch vaak tot meer lasten voor de bedrijven en werknemers waardoor de investeringen en consumptieve uitgaven stokken. Het streven naar minder overheid en minder overheidsuitgaven en meer ruimte voor bedrijven en burgers verwatert in de compromissen met de samenleving waardoor het economisch herstel veel te langzaam gaat.

Jammer dat het oranje gevoel niet meer duurzaam leidt tot een eensgezinde aanpak van de economie en dat de zogenaamde oppositie maar blijft duwen en trekken en tegenstribbelen om de modernisering vorm te geven. Niet voor niets zijn de Oranjes ook Nederlandse kooplui die het land en haar producten in het buitenland aan de man brengen. Het lijkt mij dat Willem Alexander wel weet waar de centjes verdiend worden. Daar moeten we veel meer van profiteren, inderdaad ja, money, money, money, that’s what makes the world go around!

Overigens weten de rasondernemers daar in Lieshout van Bavaria ook van innovatie en geld verdienen in het buitenland. Wat een fantastisch familiebedrijf in het lieflijke Brabantse land.

Ik zie u graag weer op 30 juni tijdens ons verjaardagsfeestje.

Ondernemende  groet,

Wim van Sluis.
Directeur Kennissenclub