Mooi weer? Aan de Slag

Donkere wolken pakken zich weer samen op het moment dat ik deze column mag schrijven, de regen valt overvloedig. Het lijkt wel herfst. In Nederland zijn we wel wat gewend, maar na zo’n prachtig voorjaar was het een erg slechte zomer in bijna heel Europa. Hopelijk heeft u de batterij weer op kunnen laden en kunt u weer lekker aan de slag.

Die hernieuwde energie zult u nodig hebben want de wereld houdt de adem in wat de beurzen gaan doen. Of de Griekse schuldenberg wordt opgelost en/of Portugal, Spanje, Italië en Frankrijk ook in de problemen gaan komen. De USA heeft deze zomer een gevoelige deuk gehad in haar imago doordat de rating is verlaagd van tripple A naar double A en dat doet zeer aan de overkant van de plas.

Ook in het Nederlandse parlement was het rommelig deze zomer door een rekenfoutje van onze Minister President van circa € 50 miljard, althans een ongelukkige voorstelling van zaken. Niet verstandig om nonchalant te doen met dat soort bedragen of met Griekse eilanden als onderpand. Eerst even voordenken … en dan pas wat zeggen kan soms toch erg verstandig zijn in de grote mensen wereld.

De Kennissenclub heeft niet stil gezeten deze zomer, dat ziet u aan deze Zomerspecial.

Wij zijn heel erg trots op onze ondernemers die blijk geven van daadkracht en ondernemerschap. Steeds nieuwe initiatieven en gewoon doorgroeien is de beste remedie om de Nederlandse economie een stapje verder te helpen. Wat betreft ons eigen accountantskantoor Daamen & van Sluis zijn wij na allerlei inspecties in de eerste helft van het jaar weer gecertificeerd voor de komende jaren. Eindelijk weer lekker ondernemen is nu ook voor ons weer het devies.

Dit najaar heeft De Kennissenclub een fantastisch programma voor u georganiseerd. Wij kijken vol verwachting uit naar alle bijzondere bijeenkomsten van onze sterk groeiende club van ondernemers.

In november is de komst van Sir Richard Branson gepland, exclusief voor de Kennissenclub in de Doelen. U kunt uw (top)relaties hiervoor fêteren.
We kunnen niet genoeg herhalen dat De Kennissenclub een bijzondere verzameling van topondernemers is, die allemaal succesvol zijn in hun tak van sport. Natuurlijk hebben onze leden ook hun onzekerheden en hun twijfels over de economische ontwikkelingen en dat kan ook bijna niet anders in een wereld waarin zoveel gebeurt van Libië tot Chili. Overigens hebben wij weer een nieuwe activiteit gestart om ondernemers bij te staan om elders in de wereld te kunnen groeien en buitenlandse ondernemers te helpen in Europa hun business op te zetten. Het Rotterdam World Investment Partnership kan interessant zijn voor u om in een netwerk uw marktkansen te vergroten tegen geringe kosten. De RWIP heeft dit najaar een aantal interessante activiteiten, gericht op Noord- en Zuid-Amerika. Ook hier geldt: samen maakt sterk!

Ik zie er naar uit u te ontmoeten op 21 september aanstaande tijdens de nazomerbijeenkomst met Thecla Bodewes bij Facilicom Services Group in Schiedam met een fenomenaal uitzicht over de Rotterdamse havens en industrie. Tegen die tijd weten we ook beter wat de wereldhandel in de tweede helft van het jaar gaat brengen. Graag tot dan! Weer of geen weer, lekker ondernemend aan de slag zou ik zeggen …

Wim van Sluis
Algemeen Directeur
Kennissenclub