Kennisbibliotheek

Albert de Booy - fotograaf Evert Jan DanielsTien keer per jaar zal Albert de Booij, directeur/oprichter van Speakers Academy® als clublid van de Kennissenclub, een interessant boek bij u introduceren en kort inleiden.
Rosalinda Strik zal vervolgens een recensie exemplaar laten rouleren onder de geïnteresseerden. Het is de bedoeling dat iedere lezer(es) zijn of haar bevindingen kort voorin of achterin het boek opschrijft en aan ons retourneert.
Zo creëren wij een interessant bewaar exemplaar voor de bibliotheek van de Kennissenclub en zal het boek in de toekomst een historische waarde gaan vertegenwoordigen met al die persoonlijke aantekeningen, op- en aanmerkingen.
In de toekomst prijken tientallen boeken als basis in onze eigen bibliotheek.

Indien een clublid een boek wil bestellen, zal de administratie van de Kennissenclub dit met korting voor de clubleden regelen. (in sommige gevallen zelfs gratis).

Neem contact op met de Kennissenclub via:
Rosalinda Strik
T: 010- 458 11 44
E: Rstrik@kennissenclub.nl

Boek van de maand

Zonder Vrees

U bent van mij een boekbespreking gewend en dat zal ik u in de toekomst zeker niet onthouden (ook deze keer niet), maar ik denk dat het grappig is, als aanvulling of ter afwisseling, u af en toe ook wat interessante tips en wetenswaardigheden te geven waar u praktisch nut of gewoonweg plezier aan heeft.

Het is zeker 30 jaar geleden dat ik een tweetal merkwaardige stukjes las in het Algemeen Dagblad (die claimde dat ze op waarheid berustten).
Hier komen ze, kort samengevat:

De Hoge Hoed

Een zakenman, die altijd kort bij kas was, schreef op elke binnenkomende factuur een volgnummer (1,2,3,en zo voort). Vervolgens schreef hij de nummers op kleine stukjes papier die hij opvouwde tot een soort van lootje. Hij borg de facturen op in een ordner en de lootjes deed hij in een hoge hoed.
Aan het eind van de maand had hij bv € 10.000 in kas (vroeger waren dit natuurlijk guldens) en kon hij rekeningen gaan betalen.
Hij pakte dan niet de facturen maar nam lootjes uit de hoge hoed. Vervolgens zocht hij dan de corresponderende factuur erbij en deed dit tot dat hij de € 10.000 had bereikt.
Deze facturen betaalde hij.
En nu komt het……, als hij een aanmaning ontving dan belde hij direct de leverancier en zei :
‘als u nog één keer een aanmaning stuurt, dan haal ik u uit de hoge hoed’.

De Urn

Een andere zakenman was zijn hele leven getergd door de belastingdienst. Toen hij uiteindelijk overleed was het zijn wens om gecremeerd te worden.
Nadat de crematie had plaatsgevonden liet hij de urn met daarin zijn as bezorgen bij de belastingdienst met een briefje erbij met de tekst: ‘zo, nu hebben jullie álles’!

Een tip op het gebied van Time Management

Als iemand u voortdurend benadert voor het maken van een afspraak, en eigenlijk wilt u niet maar is het aan de andere kant lastig om te weigeren, volg dan de tip van Marc McCormack (grondlegger van een ongekend groot sportimperium):
laat de persoon in kwestie een paar keer terugbellen met uw secretaresse
na een paar keer vraagt ze hem of haar ‘hoeveel tijd denkt u nodig te hebben?’ Hij of zij zal dan zeggen (om geen risico te lopen afgewezen te worden), ‘niet zo lang, 10 minuutjes is wel genoeg denk ik’
vervolgens vraagt uw secretaresse een ogenblikje geduld en doet net of ze hevig aan het zoeken is in de agenda en ……….,
dan zegt ze verheugd: ‘ik heb op ……. (datum, maar zeker 8 weken verder!) nog een plekje vrij van 07.42 tot 07.52 uur’!

De persoon in kwestie is enorm blij met zijn afspraak. Eindelijk!
Voordeel: hij zal precies op tijd zijn (want hij wil geen minuut missen) en hij houdt het kort want hij weet dat hij om 07.52 uur plaats moet maken voor een nieuwe afspraak.
Samengevat: maak korte afspraken op merkwaardige tijdstippen.

4 Wijze lessen van de Maya’s

Het cultureel zeer hoogstaande volk de Maya’s kende een bloeiende filosofie.
Deze filosofie is samen te vatten in een 4-tal kernachtige tips/uitspraken.
Als u deze tips ter harte neemt én kunt toepassen dan zal uw leven er anders uitzien.
Hier komen ze;
1.    Spreek altijd onberispelijk
2.    Doe altijd je uiterste best
3.    Neem nooit iets persoonlijk en
4.    Heb geen vooroordelen.
Deze laatste 2 zijn het moeilijkst, maar er gaat een wereld open als je probeert je hier aan te houden. Probeer het maar eens.

Zonder Vrees

De Negen Levens van Marc Sluszny

Dit is een onthullende kroniek van een levenslange passie voor het uittesten en het verleggen van de menselijke limieten wat betreft mentale en fysieke uitbuiting. Van de top van de wereld tot de meest diepgelegen grotten – Marc Sluszny slaagt er telkens weer in om tot het uiterste te gaan en heelhuids terug te keren.
De ongelooflijke verhalen van zijn escapades werken zowel inspirerend als opwindend.

Marc Sluszny is een avonturier, extreem-sporter en auteur. Hij heeft meerdere records gebroken en nam deel in verschillende disciplines aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Mondiaal heeft hij de aandacht getrokken met zijn buitensporige honger naar risico en avontuur – een ervaring die inmiddels een bekroning kende in de gelauwerde docufilm Sharkwise (officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2011).

Marc Sluszny is een van de meest bevlogen en spectaculaire sprekers van Speakers Academy®.

‘I owned the world that hour as I rode over it.
Free of the earth, free of the mountains, free of the clouds, but now inseparably I was bound to them.’
-Charles Lindbergh-

Ik wens alle Kennissen een fantastisch 2014 met veel gezondheid, geluk, succes en liefde.

Albert de Booij
CEO en Oprichter Speakers Academy®

Albert

 

Archief

  • Zonder Vrees - U bent van mij een boekbespreking gewend en dat zal ik u in de toekomst zeker niet onthouden (ook deze keer niet), maar ik denk dat het grappig is, als aanvulling of ter afwisseling, u af en toe ook wat interessante tips en wetenswaardigheden te geven waar u praktisch nut of gewoonweg plezier aan heeft. […]
  • Durf te Doen - Via social media naar de netwerksamenleving. Petra de Boevere In Durf te doen leert Petra de Boevere je niet alleen hoe je een goede moderne storyteller wordt, maar ook hoe je echt goed social zaken doet en hoe je zelf succesvoller kunt worden door de inzet van social media. Dit boek is een vervolg op […]
  • DE SUPER RELATIE - Volgens David de Kock zijn er maar twee manieren om in een relatie te staan: 1. Je investeert in de groei van je relatie, of 2. Je bent aan het vertrekken. Voor de categorie 1 mensen is er goed nieuws:  DIT BOEK! Niet investeren is het hetzelfde als vertrekken en iedere relatie die te lang […]
  • Succes door eigen creatie - de Kock samen met Meike Grol Volgens David en Meike is succes voor iedereen weggelegd. Zowel zakelijk als privé. Mits je succes ziet zoals David het ziet. Succesvol leven is niets meer dan je tijd zoveel mogelijk vullen met dat wat je het liefste doet. Daar wordt je gelukkig van. De befaamde 20ste eeuwse hoogleraar […]
  • Dit is GEEN economische CRISIS - 6 Gevaarlijke Mythes die ons in de crisisgreep houden en wat we eraan kunnen doen. Guido Thys Een bijzonder plezierig, maar bovenal interessant boek dat ik iedere ondernemer kan aanraden. Guido’s antwoord op de recessie is kort gezegd, ‘ga beter ondernemen’. En in dit boek van ongeveer 100 pagina’s (met interessante tips, quotes en illustraties) […]
  • Liefde in tijden van Eenzaamheid - Over drift en verlangen Paul Verhaeghe Ik durf te stellen dat Verhaeghe’s boek bij mij op de top-3 lijst van meest interessante boeken prijkt van de laatste 5 jaar. In dit boek schrijft de auteur drie kritische verhandelingen over de hedendaagse seksuele verhoudingen tussen mannen en vrouwen. Seksualiteit, liefde en erotiek zijn onderwerpen die nooit […]
  • BANK Roots 2020 - ®Evolutie van het bancaire systeem Ir.Bruno Fabre FFP We maken ons momenteel druk om de bonuscultuur, maar is de kloof die ons scheidt niet veel dieper. De maatschappij oefent een druk uit op de banken en de vraag is of deze druk niet nog meer barsten zal veroorzaken. Zal uw bank in 2020 überhaupt nog […]
  • The Green Miles - Florian Dirkse en Arjen van Eijk Dit is een (h)eerlijk boek om te lezen. Over twee vrienden die een wereldreis maken met hun zeilboot. Een bijzondere reis langs diverse natuurprojecten die twee jaar in beslag neemt. Op persoonlijke wijze beschrijven de auteurs hoe zij deze reis ervaren hebben en tegelijkertijd nemen ze je mee op […]
  • De ontdekking van de Aarde - Het grote verhaal van een kleine planeet Peter Westbroek De Ontdekking van de Aarde is een fascinerend boek. Een rondleiding door de bijzondere wereld van de geologie. Maar, het is meer dan een rondleiding, het is een wetenschappelijke ontdekkingsreis. Westbroek maakt een saluut voor twee mannen die een grote invloed op zijn denken en werk […]
  • Zuiver Noord - Ir. Marc Cornelissen Met dit boek zet Marc de koers uit. De rauwheid van het poolgebied raakte eenieder die er mee in aanraking komt. De wildernis spreekt duidelijke taal tot wie er wil verblijven. Een bijzondere wereld opent zich dan ook aan wie de spelregels respecteert en zijn zintuigen opent. Met zijn Antarctische expedities gaat […]