On the move

Nu de zomer, hopelijk met veel mooi weer, weer voor de deur staat, is het voor sommigen onder ons tijd om te bezinnen wat we gaan doen met een volgende fase in ons leven. Dit kan op velerlei manieren, bijvoorbeeld eindelijk gaan verhuizen nu de markt weer opveert of misschien eindelijk die andere baan, die je om welke redenen dan ook nog niet gevonden had.

Deze fases gaan gepaard met met het opruimen en schoonmaken van vele zaken die je al jaren uitgesteld hebt. Denk maar eens aan de kelder of zolder gevuld met vele zaken die je dacht nog in de toekomst wel eens te kunnen gebruiken. Uiteindelijk begin je dan met een schone lei !!

Vaak maken wij ons er met “ een Jantje  van Leiden “ van af, maar om een afscheid van een collega of de verhuizing nu eens te “ versieren” met een ander cadeau of een origineel welkom in het nieuwe huis is eigenlijk niet zo moeilijk maar wel zo leuk.

Bij een verhuizing, stuur nu eens niet het obligate plantje of boeket, maar laat een cateraar na de eerste nacht in het nieuwe huis een leuk ontbijt brengen of nadat de verhuizers vertrokken zijn door de cateraar een lekker makkelijk diner brengen. Origineel en handig want je hebt waarschijnlijk nog niet alle spullen om te koken uitgepakt.
Een collega die vertrekt naar een andere baan een andere stad of zelfs een ander land, daar heb ik een nog leuker idee voor.

Koop een mooi effen tafellaken en laat iedereen zijn handtekening erop zetten (meestal onleesbaar) en daaronder in blokletters zijn of haar naam. Dit blijft natuurlijk niet lang goed, dus gaan we naar een van de vele naaiateliers die ons land, dankzij vele immigranten, rijk is en laat deze namen overborduren. Een origineel en leuk, waar je bovendien nog jaren plezier van hebt.

Rest mij nog u een prettige zomer, sportief en zakelijk te wensen en voor zover van toepassing een prettige vakantie.