Op de Toekomst

Na het zeer ingrijpende evenement met Sir Richard Branson in de hoofdrol, is het even tijd voor bezinning. Waartoe, waarheen? Hoe nu verder? Er zijn mensen die zeggen: “Jullie hebben goud in handen en moeten deze succesformule uitrollen over het hele land, de denktank van Ondernemend Nederland, want het kan toch zoveel beter!”

Zeker we hebben geleerd THE SKY IS NOT THE LIMIT! Maar het heeft wel even wat gekost aan tijd, inspanning, spanning en financieel risico en best heel wat gedoe achteraf. Wel fantastisch dat we met elkaar 630 ondernemers in de Doelen in Rotterdam bij elkaar hebben gebracht die een fantastische ondernemersavond hebben beleefd.

Maar het moet wel leuk blijven. En een echte club meeting zoals met onze topondernemers van de Nederlandse Energie Maatschappij in Rosso in Rotterdam voelt toch ook echt heel goed. We hebben dan meer tijd voor onze clubleden en clubleden voor elkaar.
Overduidelijk is wel geworden dat de Kennissenclub een uniek business netwerk is geworden, wat we in 2012 verder gaan uitbouwen naar tenminste 250 betalende leden in het profiel van middelgrote en grote ondernemingen. De bedoeling blijft een veilig, vertrouwd en kwalitatief hoogstaand platform te bieden, waar clubleden met elkaar kennis en kennissen kunnen delen op de manier die ze zelf willen. We zullen ook steeds meer tijd vrij gaan maken om als olie in de machine te fungeren. Ofwel, met het modern begrip “informatie manager” het uitwisselen van kennis en het verbinden van zinvolle zakelijke relaties met elkaar te bevorderen.

Deze doelstelling voor 2012 zal ook een mijlpaal betekenen. Bij een omvang van 250 aangesloten betalende ondernemingen kunnen we budgettair ook de denktankfunctie echt gaan invullen. Hoe meer goede relevante ideeën, hoe meer invloed daar waar onze clubleden dat willen. Wij realiseren ons dat alleen u, onze clubleden, de Kennissenclub maken tot wat wij er met elkaar van willen maken. Daarom hebben wij een fantastisch programma voor 2012 samengesteld met een variatie van verrassende activiteiten. Bijeenkomsten, gastsprekers en activiteiten om u te boeien, u te prikkelen en u stof tot voordenken te geven. Want, nieuwe inzichten en innovatie; daar zal het in de komende jaren over gaan in de ondernemerswereld. In het krachtenveld van het wereldtoneel zal de financiële onzekerheid nog wel even duren. Daar hebben wij in onze laatste columns wel voldoende aandacht aanbesteed en daar gaan we natuurlijk ook het komende jaar weer flink wat tijd aan besteden. Het voorspellen van de toekomst blijft toch het boeiendste wat er is. Op dit moment wens ik u hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en zowel privé als zakelijk een zeer voorspoedig 2012.

In de komende weken ga ik eens in Chili, Zuid Amerika, kijken. Daar waar het zomer is. Kijken hoe daar de toekomst zich ontrolt. Ik doe er verslag van op 14 februari, op Valentijnsdag bij Herman den Blijker. Daar klinken we dan op die toekomst. Proost!

Namens het KC team

Wim van Sluis,
Algemeen Directeur