Op tijd innoveren

Heeft u dat nu ook dat u wel wilt vernieuwen en verbeteren maar niet weet hoe?

Bijvoorbeeld in uw tijdsbesteding na het zoveelste gesprek met uw levenspartner, die vindt dat u teveel tijd besteed aan het werk en te weinig aan Privé zaken. Of als u praat met uw zakelijke partners die u de wet van Pareto voorhouden. U weet wel; die wet die zegt dat 20% van uw klanten 80% van uw business oplevert, terwijl u natuurlijk veel te veel bezig bent met die 80% klanten die maar 20% van uw omzet en winst opleveren.

Zo gaat het natuurlijk ook in uw tijdsbesteding en daardoor heeft u weer te weinig tijd om voor te denken en nieuwe ideeën op te doen. Want u weet met nadenken bent u gewoon te laat in deze competitieve wereld. Zo verging het bijna ook een aantal van onze clubleden die hijgend de bus in stapten net op tijd om af te reizen naar naar VMI in Epe en Apollo Vredestein in Enschede.

Een geweldig programma met echt innovatieve bedrijven maar hoe dichterbij de datum hoe minder goed het in de agenda past. Een hele dag op excursie met De Kennissenclub is inderdaad een hele aanslag op de agenda. Maar ik weet zeker dat iedereen die mee is geweest vol inspiratie is terug gekomen. Innovatie en samenwerking in de praktijk. Seeing is believing zeggen we dan en dat kost tijd. Dat maak je natuurlijk ook mee als je naar het buitenland gaat om daar te gaan kijken bijvoorbeeld naar de nieuwste ontwikkelingen in Sjanghai. Het kost waanzinnig veel tijd maar je moet het zien en voelen om het te kunnen begrijpen. Gek genoeg maakt men daar wellicht nog meer tijd voor dan in eigen land eens tijd vrij te maken om voor te denken. Gewoon prioriteit geven aan strategie en tactiek om gericht om te gaan met innovatie en dus dan even de uitvoering aan een ander overlaten.

Alexander van der Lof, de CEO van TKH Groep N.V., heeft zijn bedrijf erop gebouwd en aan de gepresenteerde cijfers te zien zeer succesvol. Verscholen tussen de boerderijen ( letterlijk) ligt naast de mooie Zuuker watermolen bij Epe het hightech bedrijf VMI, waar meer dan 400 mensen werken. Een Eye opener van technologische innovatie, wereldmarktleider in een niche markt met een enorm groeipotentieel, en verknoopt met haar toeleveranciers want het meeste maakwerk is uitbesteed in binnen en buitenland. Grotendeels leverend aan het (verre) buitenland, met natuurlijk fabrieken in China en Oost Europa.

Van Epe met de luxe touringcar naar Apollo Vredestein in Enschede. Dit is een grote bandenfabriek in het hoogwaardige segment, evenals VMI grotendeels producerend voor het buitenland en al jaren winstgevend. Wie dacht dat het maken van een autoband eenvoudig is komt bedrogen uit. Terwijl wij toch het hele proces in die hele grote fabriek hebben doorlopen blijven er uiteindelijk toch nog wel wat geheimen verborgen en dan zeker de receptuur van het rubber.

Moe maar zeer voldaan kwamen de meeste van ons ’s avonds 11 uur weer thuis. De doelstelling om iets meer tijd te nemen voor de werk- privé balans is die vrijdag niet gehaald maar daar kunnen we dan weer lekker aan werken. Tijd om voor- en na te denken en bij te praten was er in ieder geval ruim voldoende! Ook innovatief priori- tijd in plaats van geen tijd, in ieder geval iets nieuws!

Wim van Sluis
Algemeen Directeur
Kennissenclub