Steel Proud

“Beam Me Up Scotty!”
We hebben onze ogen uit gekeken in het Wembly Stadion in London en in de London Eye. Het leek wel science fiction. Ongelofelijk dat een Nederlands bedrijf zoveel expertise kan ontwikkelen in de staalbouw dat de meest prestigieuze objecten van London in feite gered zijn door Hollandia. En dat in onze achtertuin. Fantastische verhalen van Steven Lubbers en zijn team over het familiebedrijf, over de techniek en over de wereld van staal. Een vlekkeloos georganiseerde trip die zelfs mocht opstijgen van Rotterdam en mocht landen op Schiphol! Hollands glorie ten top!

Op 4 juli (Independence Day) hebben we de verjaardag van de Kennissenclub gevierd in de nieuwe Cluys 2.0 van ABN AMRO, waar clublid Jacob van der Goot onze ijzersterke trotse gastheer was. 2 jaar oud en nu al 200 clubleden, een hele mijlpaal. Natuurlijk gevierd met onze eerste gastspreekster Marlies van Wijhe –Zakenvrouw 2010- en onze eerste gastheer van toprestaurant Old Dutch, Aad van der Stel.

Dank aan Rotterdam Investment Group voor de proeverij van de Cubaanse rum- en biersoorten.
Het mooie van onze club is de positieve energie die we als ondernemers met elkaar genereren en leiden tot nieuwe inzichten, nieuwe business contacten en nieuwe en vernieuwde samenwerking tussen de clubleden.

We gaan deze zomer weer een paar nieuwe ideeën uitwerken om de innovatie met elkaar in Nederland te stimuleren. Jonge ondernemers met goede ideeën die financiële hulp nodig hebben begeleiden naar het ondernemerschap. Na het succesvol uitwisselen van kennis door middel van Clubsourcing®, empowered by TNO, gaan we nu kijken naar Club Innovation. Na de zomer komen we bij u terug over dit onderwerp.

Op 20 september hebben we een topontmoeting met Eelco Hoekstra, CEO van Vopak in de Westerlaantoren. Het kan dus niet anders dat u met een goed gevoel de zomer in gaat en weer vol energie het lichte economische herstel van 2012 gaat beleven. Want ondanks alle doom en gloom over de economie mogen we best trots zijn op onze ondernemers die het juist wel heel goed doen. Kansen zien, kansen pakken, innoveren en ondernemen met tegenwind dat doen onze mannen en vrouwen van Staal!

We gaan de tweede helft van het jaar ten volle vieren! O.a. met een fantastische meeting op donderdag 11 oktober met André Kuipers. Hij landde op 30 juni jl., de verjaardag van de Kennissenclub. Wat een bijzonder cadeau. “Back from outer space, Bringing Knowledge to the World!”
Peter Faber is moderator van de avond. Zelf vind ik het erg spannend en ben benieuwd. Als bewonderaar van Star Trek, vraag ik mij af of André Captain Kirk en Mister Spock nog tegen is gekomen?
Misschien komen dromen toch uit als u deze zomer onder een mooie sterrenhemel ligt. Veel plezier!

Ondernemende zomergroet, mede namens het KC-Team,

Wim van Sluis
Algemeen Directeur
Kennissenclub