Vrouwelijke ondernemers succesvoller

Een veel gehoord gespreksonderwerp op plekken waar ondernemers bij elkaar zijn, is tegenwoordig het aantal faillissementen en de gevolgen daarvan.

Volgens de rapporten van de eindeloze sliert van organisaties die dit onderzoeken, zijn er tot nu toe in 2012 meer bedrijven failliet gegaan als in de eerste zes maanden van 2009, het annus horribilus van de crisis die ons in allerlei gedaanten al een tijdje bezig houdt.

Een saillant detail als je inzoomt op de cijfers, is dat het aantal vrouwelijke ondernemers dat failliet gaat, stukken minder is dan het aantal mannelijke.

Ik hoor u denken:” da’s niet zo moeilijk, er zijn vast meer mannelijke dan vrouwelijke ondernemers!”

Dat klopt helemaal. De meeste ondernemers zijn mannen. Ruim 75%. Toch kunnen mannen meer leren van vrouwen dan ze denken.

Onder andere Bureau Graydon en MKB Nederland onderzochten de feiten en wat bleek? Van de vrouwelijke ondernemers gaat nog geen 15% failliet, tegenover ruim 85% van de mannen.

Laatstgenoemden kunnen dus best wat tips en trics overnemen van hun vrouwelijke concurrenten.

Mannen denken bijvoorbeeld veel meer in clichés en zijn meer gericht op status dan vrouwen. Opvattingen als ’wie niet snel groeit, telt niet mee’ en ‘geld moet rollen’ gecombineerd met een sterke liefde voor luxe panden en grote auto’s kosten veel mannelijke ondernemers de kop. Vrouwen pakken het verstandiger aan. Ze letten beter op de centjes, zijn minder gericht op snelle groei en zijn bewezen stabieler. Een hoog inkomen en status zijn voor hen niet zo belangrijk als voor de meeste mannen.
Ook wegen vrouwen langer de voor- en de nadelen af voor ze beginnen met een eigen onderneming. Ze zijn realistischer, nemen minder risico en bereiden zich heel goed voor. Pas als ze bijna honderd procent overtuigd zijn dat de kans van slagen groot is, zullen ze zich aan het ondernemerschap wagen. Als vrouwen eenmaal een onderneming hebben, zijn ze bewezen succesvoller en gaan ze dus minder snel failliet.

Daarnaast zijn vrouwelijke ondernemers gemiddeld hoger opgeleid dan mannen en zijn ze als ze starten meestal ouder dan hun mannelijke evenknieën.
Tenslotte zijn vrouwen volgens de verschillende rapporten socialer, is hun lontje langer en hebben ze vaker een persoonlijke band met hun werknemers en hun relaties. Vrouwen onthouden persoonlijke verhalen, maar ook verjaardagen en geboortes. Door een persoonlijke benadering worden vrouwen vaak sympathieker gevonden en is het personeel loyaler aan een vrouwelijke baas.

Allemaal factoren die uiteindelijk leiden tot de genoemde statistieken (want mannen die voldoen aan deze kenmerken hebben we niet in de Kennissenclub!).

Maar los van alle cijfers over hoe geweldig vrouwelijke ondernemers zijn, blijft er natuurlijk één factor over die niet meetbaar is en die wel ontzettend belangrijk: geluk.
Zonder geluk vaart immers niemand wel.

Ik ben er ondertussen van overtuigd dat domme pech een belangrijke oorzaak is van veel faillissementen.

Dus veel geluk gewenst en natuurlijk een hele fijne, warme zomer.

Groeten,
Marlies


Marlies MulderDe Zakenpartner
DGA De Zakenpartner bv
m.mulder@dezakenpartner.nl
T: 06-54774981
I: www.dezakenpartner.nl

p.s. ik pak geen afgeschermde nummers op