Waar haal ik de tijd vandaan?

Zytec International is producent van Inductiekoppelingen. Een technologie gebaseerd op permanent magnetisme.

“Waar haal ik de tijd vandaan?” was mijn eerste gedachte toen werd gevraagd een column te schrijven over onze ervaringen en voortgang van Zytec International.

Maar zo’n mooie kans mag je, als jong bedrijf dat hard moet werken voor wat naamsbekendheid, natuurlijk niet laten liggen. Vierhonderd woorden mocht het zijn. Wij hebben ondertussen gelukkig stof voor meerdere columns. Jullie zijn dus nog niet van ons af.

Lang voordat wij ons bedrijf en de innovatieve technologie van de Inductiekoppeling aan Fuentz presenteerden, waren wij al overtuigd van de mogelijkheden die deze technologie de wereldwijde industrie te bieden heeft.

Zytec komt voort uit een bedrijf, van mijn zakenpartner Karel Mucek en mijzelf, dat al jaren aan de weg timmert met het ontwikkelen, produceren en outsourcen van speciale metalen componenten voor de Europese industrie. Geen makkelijke opgave maar een activiteit in een niche markt waar je redelijk comfortabel van kan leven.

Toen wij werden geconfronteerd met de mogelijkheden van permanent magnetisme, toegepast in industrieën waar wij al aan leverden, werden wij in eerste instantie gedreven door de gedachte dat wij hier een rijkelijk belegde boterham mee zouden kunnen verdienen. Maar al snel werd ons duidelijk dat onze koppelingen, die dus gebaseerd zijn op de eigenschappen van magnetisme, door de mogelijkheid van enorme energiewinst en de mogelijkheid tot een hogere bedrijfszekerheid in de industrie, een enorme impact zouden gaan hebben.

Onze passie was hiermee geboren.

Met veel plezier zijn wij aan dit avontuur begonnen en lijkt de energie, om ons bedrijf te laten groeien en succesvol te maken, onuitputtelijk. Beren op de weg, angsthazen en schijtleisters horen wat ons betreft thuis in de dierentuin Blijdorp. Denken en handelen vanuit mogelijkheden is wat bij ons past. Een nieuw soort product, dat ter vervanging dient van producten die de afgelopen decennia marginaal zijn verbeterd, verdient een grootse aanpak. Maar waar moet je beginnen?

Nu lopen wij niet rond op deze wereld om het wiel opnieuw uit te vinden. Dus maar eens goed spitten in het netwerk op zoek naar mensen die onze situatie herkenden en bereid waren ons te helpen. Als twee namaak Rotterdammers, oorspronkelijk zijn Karel en ik geboren en getogen in Schiedam, heb je wel direct het geluk in een regio geboren te zijn waar men van aanpakken en doorpakken weet. Niet te lang praten, niet te lang wachten, maar handelen naar de mogelijkheden die zich voordoen en open staan voor interessante ideeën.

Al snel werd bevestigd dat wij iets moois in handen hadden. Meer hulp was geboden. Hoe dat zich rap ontwikkelde, vertel ik u graag een volgende keer.

Volgende keer: “Op weg naar vol vermogen”

Met ondernemende groet,

Danny van Nielen

www.zytec.eu