Welcome to the Future Cloud

Auteur: Marcel Bullinga

Welcome to the future cloudHet boek Welcome to the Future Cloud van Marcel Bullinga biedt u een interessante inleiding, een handig overzicht en een fascinerende kijk in de toekomst met betrekking tot de Cloud.

Wat is dat, de Cloud?
Stelt u zich voor een immens groot imaginair kantoorgebouw met allerhande verdiepingen, kantoren en afdelingen dat ergens in de lucht boven ons zweeft, net als een wolk.
Er loopt een weg van u naar dit kantoor en deze weg heet Internet Road.

En hoe komt u in dit kantoor?
U rijdt over Internet Road met uw auto (lees: pc, laptop, mobile, iPad of Thin Pad) en zodra u aankomt (in een nano-seconde overigens!) bij het kantoor, dan gaat u naar binnen met uw eigen sleutel, ofwel middels een unieke inlogcode en u krijgt toegang tot de door u gehuurde kamer, afdeling of verdieping. In dit door u gehuurde kantoor (onderdeel van het reusachtig grote kantoorgebouw) kunt u onbeperkt gebruik maken van alle diensten die u maar wenst.
Voor een relatief laag, vast bedrag per maand per gebruiker, heeft u de beschikking over alle benodigde zaken zoals hardware en software. U heeft geen servers meer nodig, geen onderhouds medewerkers, geen licensies voor software programma’s, geen kosten voor upgrades en back-ups, geen investering meer in hard- en software. Alles wordt voor u geregeld op het enorm grote serverpark van de kantoor eigenaren. Elk kwartier een back up, altijd een help desk, 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang, waar ook ter wereld.
Het ligt in de verwachting dat binnen nu en 15 jaar nagenoeg het gehele bedrijfsleven gebruik zal maken van de cloud.
Volgens Marcel Bullinga is deze virtuele nieuwe wereld realiteit voor onze kinderen. De Cloud is een hyper realistische mix van het echte leven en virtueel leven. Marcel zegt ‘een wereld zoals die van Alice in Wonderland, maar dan in het echt’.
Het wordt een papierloze wereld met green profit en met mensen die voortdurend mobiel zijn (vaste werkplek is niet meer nodig).

De Cloud zal de volgende innovatie golf zijn die de gehele wereld zal veranderen.

Zorg dat u voldoende geïnformeerd bent en dat u zich voorbereidt op deze toekomst. Marcel’s boek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Met kleuren foto’s van world class innovaties. Het is een onderhoudend, interactief boek met 100 voorspellingen over de toekomst.
Gaat u mee op reis?

Met hartelijke groeten,
Albert de Booij

NB.Speakers Academy® gaat ultimo 2011 volledig over op computing in the cloud.