What a Wonderful World

Scherend over de wereld met een snelheid van 28.000 kilometer per uur, in anderhalf uur van dag naar nacht en weer dag, met een dun ringetje de dampkring om de aarde heen; onze bescherming tegen het grote niets, het onmetelijke heelal. Onvergetelijke beelden die Andre Kuipers ons voorschotelde op 11 oktober jl. Volgens hem zou er best wel eens ergens leven kunnen zijn. Wat een fantastisch verhaal van onze astronaut en inmiddels nationale held. Heel snel over het Amazone gebied waar de kap van het regenwoud overduidelijk blijkt, datzelfde regenwoud dat de longen van onze planeet wordt genoemd. Toch wel confronterend dat wij met zoveel mensen op deze wereld, binnenkort al 9 miljard, zo afhankelijk zijn van die mooie planeet met die hele dunne dampkring. Toch maar iets meer duurzaamheid en iets meer ecologisch verantwoord lijkt me na die beelden waarbij de lampjes op aarde bijna niet meer uitgaan.

What a Wonderful World, wie kent het beroemde nummer van Louis Amstrong niet, prominent inwoner van New Orleans, USA, waar we de laatste week van oktober het AGN (ons internationale netwerk congres) bijwoonden. The Big Easy, 7 jaar geleden flink verwoest door de orkaan Katrina. Ook onderdeel van onze mooie wereld. Dat laat je weer anders kijken naar continuïteit van je organisatie. Want natuurlijk denk je “Dat gebeurt ons echt niet, niet hier” en, het zal wel meevallen. “Ze” zorgen wel voor ons en inderdaad de overheid oefent rampen. Pas nog in Europees verband een tsunami in het Rotterdamse havengebied. Maar wat is eigenlijk onze eigen verantwoordelijkheid en de verantwoordelijkheid voor ons bedrijf en voor onze business partners? Hebben wij eigenlijk wel onze zaakjes op orde en weten we wat we moeten doen bij een ramp waarbij ons gebied voor langere tijd geen elektriciteit heeft, of onder water staat, of waarbij iedereen is geëvacueerd? Hypothetisch geval zegt u? Kijk even naar Sandy aan de Amerikaanse Oostkust. Zelfs de Amerikaanse Presidentsverkiezingen even onderbroken. Yes he still can!

Zo worden we allemaal toch weer wat bewuster in het leven gezet, ik wel tenminste. Dachten we nog: Wat een prima verkiezingsuitslag, Rutte & Samson. Even snel formeren, een beetje rechts door het midden en hoppekee … vier jaar stabiel regeren. Wat een blamage de uitkomsten van die snelle formatie. Klopte reken technisch van geen kanten. Ultra-nivellerend door het midden, is dus gewoon  onvervalst socialistisch beleid waar de SP zijn vingers bij aflikt. Dat is dus repareren geworden, maar of het daar veel beter van wordt moeten we nog maar eens zien. Heel hard bouwen aan vertrouwen en dan misschien bruggen slaan.

Wat een idiote wereld zo nu en dan.
Komende tijd maar lekker genieten met de Kennissenclub, o.a. van een sfeervol kerstconcert van Ger Vos in het Nieuwe Luxor Theater en een spetterende topmeeting in The Manhattan Hotel met Ben Vree en Peter Goedvolk.

Mooi vooruitzicht, wat een mooi leven in deze mooie stad, in deze mooie wereld!
Geniet ervan!

Vriendelijke groet,

Wim van Sluis
Algemeen Directeur
Kennissenclub